Allergische klachten door stress

1

De klachten door allergische reacties lijken toe te nemen bij een hoger stressniveau. Onderzoekers van de Ohio State University hebben dit ontdekt. Door te testen met verschillende groepen mensen kwamen ze erachter dat door stress de symptomen van allergie kunnen toenemen. Daarnaast kunnen de symptomen van allergie weer zorgen voor extra stress. Vooral hooikoortsaanvallen kunnen heviger zijn bij stress.

Stress en allergie lijken elkaar dus te versterken. Veel mensen met een allergie gaven aan dat de symptomen en klachten erger werden in perioden met meer stress.

De onderzoekers raden dan ook mensen met allergie aan om hun stressniveau zo laag mogelijk te houden. Dit kan door gezond eten en leven en uiteraard door het toepassingen van alle tips tegen stress. Het verminderen van stress zal de allergie niet genezen, maar het kan wel de symptomen minder heftig maken.


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here