Chip tegen stressHet Amerikaanse ministerie van defensie is bezig met de ontwikkeling van een chip. Deze chip zou geïmplementeerd kunnen worden bij soldaten die leiden aan stressstoornissen zoals PTSS of andere psychische klachten.

In eerste instantie zullen de chips meerdere elektroden meten om te onderzoeken wat er gebeurt in de hersenen bij stress. Door direct mee te kunnen kijken wat er gebeurt in de hersenen hopen de onderzoekers veel te leren over de oorzaken en de gevolgen.

Een volgende stap zou kunnen zijn dat de chip elektrische signalen gaat opwekken of versturen zodat de klachten minder worden.

Wellicht is dit dus een toekomstig middel om stress te verminderen. Gaat deze ontwikkeling te ver of zou dit een effectief ‘medicijn’ kunnen worden?

 


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here