Stress verouderingEen onderzoek van de universiteit van Californië geeft aan dat gezond leven de gevolgen van stress kan verminderen. Stress zorgt namelijk voor snellere veroudering van het lichaam. Door stress worden de cellen in ons lichaam zwakker en sterven deze sneller af. Hierdoor verouderen we sneller. In een onderzoek van 259 mensen bleek dat gezond leven dit proces tegen kan gaan. Voldoende bewegen en gezond eten zorgt ervoor de cellen gezonder blijven en de extra veroudering dus beperkt blijft.

De les hieruit is dat we in perioden waarin stress niet te voorkomen is de balans kunnen bewaren door gezond te leven. Het is wel belangrijk om uiteindelijk te zorgen dat je een oplossing vind voor eventuele chronische stress. Voorkomen blijft uiteraard beter dan genezen. De oorzaak van de stress vinden en bedenken hoe je dit kunt verminderen blijft de belangrijkste les.


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here