Japanse onderzoekers hebben onderzocht wat de invloed is van het kauwen van kauwgom op stress. Zoals het gaat met veel onderzoeken hebben ze 2 groepen onderzocht.

De eerste groep had voor een aantal mentale stressvolle opdrachten kauwgom gekauwd. De tweede groep had dit niet gedaan. De groep die kauwgom kauwde bleek lagere cortisol gehaltes in hun bloed te hebben naderhand.

De onderzoekers hebben ook getest of de duur van het kauwgom kauwen invloed heeft op stress. Ze hebben getest met 5, 10 en 15 minuten. Het gehalte cortisol in het bloed werd het meest vermindert na 15 minuten kauwen.

Uit andere onderzoeken is ook naar voren gekomen dat het kauwen van kauwgom een positieve invloed kan hebben op depressie, vermoeidheid en het verliezen van de eetlust. Het kauwen van kauwgom kan ook het eten van ongezonde tussendoortjes tegengaan. Het enige negatieve effect wat naar voren komt bij een ander onderzoek is een toename van de kans op hoofdpijn wanneer men het kauwen van kauwgom te fanatiek gaat beoefenen.


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here