Stress is één van de grote oorzaken voor chronische ziekten en aandoeningen. In het algemeen neemt men aan dat stress veroorzaakt wordt door drukte op het werk en de vele uren die daar doorgebracht worden.

Een nieuw onderzoek geeft echter aan dat mensen die meer tijd op hun werk doorbrengen dan thuis lagere stressniveaus hebben. Deze opvallende uitslag van het onderzoek van Sarah Damaske van de Penn State university staat haaks op eerdere onderzoeken waar het tegenovergestelde werd aangetoond.

Het grootste verschil werd waargenomen bij mensen zonder kinderen. Een mogelijke verklaring is dat mensen voldoening halen uit hun werk en dat daardoor hun stressniveau daalt.

Het onderzoek heeft ook moeders vergeleken zonder en met betaald werk. De moeders die geen betaald werk hadden bleken hogere stressniveaus te hebben dan moeders die ook nog een betaalde baan hadden.

Het advies om minder te gaan werken bij stressklachten wordt met dit onderzoek in twijfel getrokken. De werknemer kan beter aan het werk blijven en het takenpakket aanpassen. Het advies is ook om werknemers vrijheid te geven om werk en privé zelf in te delen. Op deze manier komen werk en privé niet met elkaar in conflict en kunnen alle verplichtingen op een efficiënte en bevredigende manier uitgevoerd worden.

 


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here