Een app op je smartphone kan in 25 minuten de angst wegnemen en de stress verlagen. Dit blijkt uit recent onderzoek. De app is ontwikkelt aan de hand van een nieuwe cognitieve benadering genaamd: ‘attention-bias modification training (ABMT)’.

De onderzoekers hebben 78 deelnemers met stress en angstklachten een spelletje laten spelen op hun smartphone gedurende 25 tot 45 minuten. Na deze periode moesten de proefpersonen een toespraak geven in het openbaar wat normaal gesproken een stressvolle situatie is voor hen. Een vergelijkbare groep moest een placebo spelletje spelen dat niet is ontwikkelt aan de hand van ABMT.

De eerste groep vertoonde tijdens de toespraak minder nerveuze trekjes en rapporteerden ook minder stress- en angstgevoelens achteraf.

‘Dit onderzoek kan een begin zijn naar een nieuwe behandeling van psychische problemen. Wanneer er een goede app is ontwikkelt kan dit een zeer goedkope en laagdrempelige manier zijn om mensen met stress te helpen.’ aldus de onderzoekers. Op dit moment is de AMBT app nog niet beschikbaar. Er zijn echter wel andere apps om je stressniveau te beheersen.


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here