Mensen met chronische stress in hun relatie zijn veel kwetsbaarder voor een depressie. Dit blijkt uit een recente studie van de universiteit van Wisconsin-Madison. Uit het onderzoek blijkt dat mensen met stress minder genieten van positieve ervaringen. Dit is één van de belangrijkste factoren in aanloop naar een depressie.

Getrouwde mensen of mensen met een stabiele relatie zijn over het algemeen gelukkiger en gezonder dan mensen die alleenstaand zijn. Het kan echter ook de oorzaak zijn voor langdurige sociale stress. De verhoudingen in de relatie en de manier waarom partners op elkaar reageren is hierbij van groot belang.

Om dit te meten hebben ze proefpersonen gedurende lange tijd enkele keren getest. Hierbij werd gemeten hoe de proefpersonen reageerde op foto’s. Mensen met stress reageren heftig op negatieve foto’s en vertonen weinig reactie bij een positieve foto.

De onderzoekers benadrukken dat ze met dit onderzoek nog niet de oplossing hebben gevonden. In vervolgstudies gaan ze onderzoeken wat een mogelijke oplossing kunnen zijn voor het probleem. Technieken als meditatie kunnen de stress verlichten en de kans op depressie laten afnemen.

Online cursus voor meer geluk!

Adv - Uit onderzoek is gebleken dat het volgen van een online cursus of training zeer effectief is. Het kost minder tijd en geld. Bovendien kun je direct beginnen vanaf iedere locatie! De online cursus 'Gelukkig zijn, gelukkig blijven' van Capedium is een praktische e-cursus voor een gelukkig en tevreden leven. Bijna 10.000 mensen hebben al een cursus gevolgd bij Capedium en uitstekende resultaten geboekt! Begin nu >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here