Iedereen heeft weleens hoofdpijn, maar als je last van migraine hebt ben je flink de klos. Veel mensen zijn dagen uitgeschakeld en kunnen gedurende de migraine helemaal niets meer. Onderzoekers zijn al lange tijd op zoek naar de oplossing, maar deze is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Dr. Stewart Tepper van de Cleveland Clinic zoekt echter een oplossing in de catagorie ‘beter voorkomen dan genezen’. Onderzoekers aan een universiteit in Duitsland hebben bijna 5200 mensen gevolgd tussen de 21 en 71 jaar. Daarbij werden ze gevraagd naar hun stressniveau en hun hoofdpijn 4 keer per jaar gedurende 2 jaar.

De resultaten geven duidelijk aan dat stress van invloed is op hoofdpijn en migraine. De hoofdpijn werd langduriger en chronischer tijdens perioden van stress. De onderzoekers adviseren om een logboek bij te houden zodat je inzicht kan krijgen in de oorzaken van jouw migraine en/of hoofdpijn. Hoofdpijn kan dus een belangrijk signaal zijn van je lichaam dat je stressniveau te hoog is. Wanneer je niet ingrijpt kan het gevolg zijn dat je overspannen raakt.

Gebruik de tips op deze website om je stressniveau te verlagen.

 


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here