Een team van het Human-Computer Interaction Lab van Tufts University (VS) heeft een hoofdband ontwikkeld die stress kan meten. De hoofdband kan op basis van de hersenactiviteit het stressniveau inschatten. De hoofdband is in eerste instantie ontwikkelt voor luchtverkeerleiders.

De verwachting is dat er in de toekomst steeds meer van dit soort instrumenten komen. Bekend is al dat je ook op basis van hartslag, zweet en temperatuur stress kunt signaleren. Het zou in de toekomst een prima hulpmiddel kunnen zijn voor mensen met stress die zich hier niet bewust van zijn. Het is waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd en acceptatie. Bij chronische stress lopen mensen het risico overspannen te raken.

Hoe denken jullie over dit soort hulpmiddelen. Is dit de toekomst in de strijd tegen stress?

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here