Stress zorgt voor een afname van het aantal nieuwe hersencellen. Hierdoor is er een hogere kans op mentale problemen zoals depressie en angstklachten. Dit is in ieder geval zo bij ratten.

Wetenschappers van de University of California hebben proeven gedaan met het toedienen van stresshormoon cortisol aan ratten. Door stress groeien de stamcellen niet uit nieuwe hersencellen.

Deze ontdekking verklaart het grote aantal mentale klachten die door mensen die overspannen zijn of een burnout hebben worden ervaren. De verandering vind plaats in de hippocampus. De hippocampus is onder meer ook verantwoordelijk voor ons geheugen en onze emoties.

Deze ontdekking zal hopelijk zorgen voor meer begrip voor mensen met stress. De effecten van stress zijn zeer heftig en hebben invloed op allerlei processen in lichaam en geest en stress zorgt voor een zeer uiteenlopend palet van klachten en symptomen.

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here