Een groep mensen in pak verzamelt in een vergaderruimte zittend in de lotushouding. Het is een tafereel dat je meer en meer ziet in het bedrijfsleven. De westerse wereld ontdekt steeds meer de voordelen van mindfulness technieken. Door meditatie toe te passen kun je angst, depressie en stress verminderen. Een publicatie van de American Medical Association gaf aan dat mindfulness net zo effectief kan zijn als antidepressiva. Echter dan zonder de vervelende bijwerkingen.

Met mindfulness oefeningen kunnen mensen hun brein in het hier en nu brengen. Dit in tegenstelling tot de normale modus waar er altijd gedachten over het verleden en de toekomst rondgaan. Deze gedachten kunnen zorgen voor stress, angsten en depressie. Hieruit kunnen mensen weer overspannen raken of zelfs in een burnout terecht komen.

Meditatie zorgt er ook voor dat het brein effectiever gaat werken. Het verwerken van informatie gaat sneller en de besluitvaardigheid neemt toe. Mindfulness beschermt je brein tegen de grote hoeveelheden informatie van de moderne tijd en verbeterd het geheugen. Bovendien verbeterd het ook nog je humeur en versterkt het je immuunsysteem.

Beginnen met Mindfulness

Wil je aan de slag en je leven niet meer laten leiden door de chaos in je hoofd? Neem vandaag de eerste stap naar rust in je hoofd. De online cursus 'Mindfulness voor het dagelijks leven' van Mindfulnessdocent Rolf van Baalen is een aanrader. De cursus helpt je in 8 weken van chaotisch en gestresst naar rustig en gelukkig. Mindfulness is een bewezen techniek en met deze online cursus eenvoudig en goedkoop te leren. Begin nu >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here