Amerika stressVolgens een onderzoek van de American Psychological Association is het stresslevel van de Amerikanen de laatste jaren afgenomen. Ondank deze afname is het stressniveau van Amerikanen tussen de 18 en 33 jaar juist toegenomen.

Dit lijkt overeen te komen met het algemene beeld waarbij juist de ‘young professionals’ in de problemen komen. Van deze groep gaf 39% aan dat ze meer stress hebben gekregen de laatste jaren en 52% geeft aan er zelfs van wakker te hebben gelegen in de afgelopen maand.

De onderzoekers geven aan dat de onzekerheid van deze leeftijd sterk meespeelt. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en de verwachtingen zijn hoog.

De grootste factoren van stress zijn het werk en financiële problemen. Een deel van de problemen zijn ook ontstaan door de economische crisis gecombineerd met hoge studieschulden. De resultaten van het onderzoek tonen een verband aan tussen stress, angst en depressie. Stress lijkt angst en depressie te verergeren en hiermee is het een duidelijke vicieuze cirkel.

De jongeren hebben verschillende manieren om om te gaan met hun stress. Veel mensen gaan meer eten of spelen computergames en surfen op het internet. Andere strategieën zijn muziek luisteren, sporten en het bezoeken van vrienden of familie.


Advertentie

Moe, lusteloos, angst en paniek? Stress, overspannen, burn-out? Uw herstel begint hier!

BoFit biedt snel deskundige hulp bij burn-out en stress gerelateerde klachten, zoals slecht slapen, veel piekeren, hartkloppingen, hyperventilatie en een slechte concentratie.

Beweging en coaching in de natuur

Onze ervaren coaches werken volgens de effectieve BoFit-methode: lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met cognitieve en mentale coaching in de natuur. In vier opeenvolgende stappen werkt u eerst aan uw fysieke, mentale en emotionele herstel en daarna bouwt u uw eigen kracht op. De BoFit-methode is wetenschappelijk onderbouwd.

Resultaat van het BoFit-hersteltraject:

  • Positief zelfbeeld en een goede lichamelijke conditie.
  • Gezonde gedrevenheid en een optimale energiebalans.
  • Gerichte buikademhaling en een ontspannen lichaamshouding
  • De juiste balans tussen gevoel, verstand en lichaam om gewenste keuzes te maken.
Meer informatie >

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here